Specialismen

Op zoek naar een huurrecht advocaat in Den Haag?

GMW advocaten helpt u graag bij al uw huurrecht kwesties. Onze advocaten staan zowel huurders als verhuurders bij.

Huurrecht advies voor de huurder

Tijdens de huurperiode kan er veel mis gaan. De verhuurder weigert bijvoorbeeld een lekkage te repareren. Kunt u als huurder de verhuurder aanspreken? Mag u de huurbetalingen stopzetten of de reparaties zelf verrichten en de kosten verrekenen?

Het huurcontract

In de regel ontvangt u een concept huurovereenkomst van de verhuurder. Daarin staan onder meer het adres, de huurprijs en de contractsduur (bepaalde of onbepaalde tijd). Hoe weet u of bepalingen juist en correct verwoord zijn? Vaak staan er in het huurcontract eenzijdige bepalingen die voordelig zijn voor de verhuurder. Het is belangrijk dat u weet waar u uw handtekening onder zet.

Huurrecht advies voor verhuurders

Wilt u een woning verhuren, spreek dan vooraf de inhoud van het huurcontract door met een specialist van ons kantoor. Is het verstandig om tijdelijk of voor onbepaalde tijd te verhuren? Staat er bijvoorbeeld een verbod in om hennep te verbouwen? En heeft de huurder domicilie gekozen in het gehuurde? Bent u vergeten dergelijke bepalingen op te nemen, dan kan dat in latere procedures wellicht tegen u werken. Zorg dus dat u zich tijdig laat informeren. Wij adviseren u graag.

Conflicten met huurders

Het komt zeer regelmatig voor dat huurders de verschuldigde huurpenningen niet voldoen. Of steevast te laat betalen (“de slepers”). En er zijn huurders die overlast veroorzaken, hennep verbouwen in hun woning of hun woning onderverhuren. GMW advocaten heeft een jarenlange expertise in het aanpakken van dergelijke huurders. Er wordt in gerechtelijke procedures onder meer betaling, ontbinding van de huurovereenkomst en ontruiming van het gehuurde gevorderd.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wij bellen u binnen 24 uur terug binnen kantoortijden