Specialismen

Vergoedingsrechten tussen echtgenoten en (geregistreerd) partners

Binnen de meeste huwelijken en geregistreerd partnerschappen is wel sprake van gezamenlijke eigendommen. Partners hebben bijvoorbeeld vaak samen een woning gekocht. Wanneer het huwelijk of partnerschap eindigt, moet gemeenschappelijk eigendom worden verdeeld. Indien de ene partner meer heeft geïnvesteerd dan de ander, kan dat leiden tot het toekennen van ‘vergoedingsrechten’.

Lees meer

Tuig

Vastgoedondernemer Hans Hardlooper schoof een vonnis van de kantonrechter naar mij toe. “Kijk, de ontruimingsvorderingen zijn toegewezen. Bennie Parel is niet komen opdagen bij de zitting en is dus bij verstek veroordeeld.” Mijn cliënt had in 2015 een café in het centrum van Den Haag verhuurd aan Bennie Parel.

Lees meer

De Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag wijzigt ingrijpend

Op 1 januari 2018 wijzigt de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag (WMM) ingrijpend. Zoals het moeten betalen van het minimumloon bij overeenkomsten van opdracht, vervoersovereenkomsten en aanneming van werk. Ook wijzigen de regels over werken op basis van stukloon en het moeten betalen van minimumloon én vakantiebijslag bij overwerk.

Lees meer

Indexering kinder- en partneralimentatie 2018

Ook dit jaar wordt de kinder- en partneralimentatie weer geïndexeerd. Dit betekent dat de door u te betalen kinder- en/of partneralimentatie wordt verhoogd met een bepaald percentage. Indien u de alimentatiegerechtigde bent, betekent dit dat u een hogere alimentatie zult gaan ontvangen met ingang van 1 januari 2018.

Lees meer

De krakende anti-kraker

Toeristen komen graag in Amsterdam, ik niet. Vorige maand had ik een afspraak bij cliënte woningcorporatie Tievus. Ik besloot met de auto te gaan. Na twintig minuten vastgestaan te hebben op een gracht – de bestuurder van een bestelbus had zijn auto midden op straat gezet en was even een broodje gaan eten – arriveerde ik te laat bij mijn gesprekspartner Linda Alberti.

Lees meer
Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wij bellen u binnen 24 uur terug binnen kantoortijden