Specialismen

Moet herplaatsing wel of niet binnen het gehele concern?

In deze blog bespreek ik de vraag of er bij herplaatsing binnen een bedrijf wel of niet binnen het gehele concern gekeken dient te worden. De jurisprudentie daarover is op dit moment verdeeld. Hoe zit dit nu precies?

Redelijke grond voor ontslag

Allereerst is het belangrijk om te weten dat een werkgever een redelijke grond moet hebben om tot ontslag van een werknemer over te kunnen gaan.

Lees meer

“Ik pak mijn zooitje, je bekijkt het maar!”

Een discussie tussen collega’s. Een conflict over een bepaalde aanpak tussen werknemer en leidinggevende. Een uit de hand gelopen roddel bij het koffiezetapparaat. Ook op de werkvloer kunnen gemoederen soms hoog oplopen. Zo hoog zelfs dat de werknemer hierin aanleiding kan zien ontslag te nemen.

Lees meer

Vuurwerk op de markt

“Kijk, van die twee opslagboxen heeft Rinus toiletten gemaakt. Elke marktbezoeker met hoge nood kan bij hem de sleutel van de wc halen. Tegen betaling kan men daar dan terecht.” Mark de Koele, jurist van vastgoedonderneming Maximum B.V., leidde mij rond over de markt.

Lees meer

Wat te doen met een klein pensioen?

Een “klein pensioen” lijkt een subjectief begrip. In de pensioenwereld is het duidelijk: een pensioenuitkering van minder dan € 467,89 bruto per jaar. Heeft u bij een pensioenuitvoerder zo’n klein pensioen opgebouwd, dan heeft de pensioenuitvoerder het recht om dit pensioen af te kopen.

Lees meer

Mag een werkgever privé e-mailverkeer monitoren?

Werk en privé lopen steeds meer door elkaar. Thuis nog even een mailtje van het werk beantwoorden en op het werk even mailen of appen met vrienden. De werkgever leest intussen al die privéberichten mee, of mag dat niet? De vraag is of de werkgever de privé-communicatie van de werknemer in de gaten mag houden.

Lees meer
Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wij bellen u binnen 24 uur terug binnen kantoortijden