Specialismen

Verbod op hoofddoek is mogelijk

Onder voorwaarden mag u het dragen van een hoofddoek op de werkvloer verbieden, zo heeft het Europees Hof van Justitie geoordeeld. De neutrale uitstraling van de medewerker moet dan wel noodzakelijk zijn voor uw organisatie.

Het Europees Hof deed uitspraak in twee verschillende zaken.

Lees meer

Matiging transitievergoeding gerechtvaardigd?

Iedere werknemer, die ten minste 2 jaar in dienst is, heeft bij ontslag recht op een transitievergoeding. De wet kent enkele uitzonderingen op dit recht, zoals in het geval de werknemer de AOW-gerechtigde leeftijd heeft bereikt. Belangrijk is dat er bij de berekening van de transitievergoeding geen rekening gehouden wordt met specifieke omstandigheden van het geval.

Lees meer

Is koppelverhuur toegestaan?

In een zaak die ik namens Vestia eind 2016 behandelde was de vraag aan de orde of “koppelverhuur” was toegestaan. De huurders wilden de koppelverhuur namelijk graag beëindigen. In deze blog leg ik uit wat koppelverhuur is én of de koppelverhuur is toegestaan.

Lees meer

De executeur-testamentair

Maria en Paul van der Pluim keken somber voor zich uit. “We logeren nu al twee maanden bij een tante van Maria”, vertelde Paul. “Heel lief dat we bij haar terecht kunnen, maar het is natuurlijk niet helemaal de bedoeling.” Mijn cliënten hadden begin 2017 een tip gekregen van een vriend.

Lees meer

Kunt u vertrouwen op informatie van het pensioenfonds?

Bijna alle werknemers bouwen pensioen op via de werkgever. Meestal bij een pensioenfonds en soms via een pensioenverzekeraar. De uitvoerders van uw pensioen moeten u regelmatig op de hoogte houden van uw pensioen. Maar wat als u foutieve informatie heeft gekregen?

Lees meer
Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wij bellen u binnen 24 uur terug binnen kantoortijden