Specialismen

Onderhoudsplicht van de ex-partner

Het vaststellen van alimentatie, een belangrijk onderdeel van een scheiding, kan GMW advocaten voor u doen. Wij zijn gespecialiseerd in het maken van berekeningen, adviseren en procederen over partneralimentatie en kinderalimentatie, vaak voor cliënten in complexere situaties zoals voor expats, ondernemers, de directeur-grootaandeelhouder en bij samengestelde gezinnen.

Alimentatie

Uitgangspunt is dat gewezen partners een alimentatieverplichting hebben als ouders naar hun kinderen, maar niet altijd naar elkaar. Alleen na ontbinding van een huwelijk, of geregistreerd partnerschap bestaat er voor de meest verdienende echtgenoot een wettelijke verplichting tot het betalen van partneralimentatie.

Of alimentatie betaald kan en moet worden hangt onder meer af van de behoefte van de alimentatiegerechtigde/ontvanger (wat is nodig voor het levensonderhoud met op de achtergrond het welstandsniveau van het huwelijk?), de verdiencapaciteit van diegene (wat is het eigen inkomen en/of kan hij/zij zelf aan inkomen verdienen?) en de draagkracht van de alimentatieplichtige. GMW advocaten maakt voor u desgewenst een op uw situatie toegespitste alimentatieberekening.

De berekening voor kinderalimentatie en partneralimentatie verschillen van elkaar. Specialistische kennis en ervaring zijn nodig om een goede alimentatieberekening te maken. GMW advocaten kan dat voor u doen.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wij bellen u binnen 24 uur terug binnen kantoortijden